0

salah aku ke?

salah aku ke?perangai aku ke?
aku tak paham kau?
aku ego?
aku keras kepala?

entahla...
makin lama makin jauh..
x serasi
x memahami..
da buntu tak reti nak buat camne da..
banyak da mengalah
penat ah..
mungkin aku bukan ppuan terbaik untuk kau..
berserah..ada jodoh tak kemana..amin..
"tuhan tolong lembutkan hati dia
    untuk terimaku seadanya..."
muzik latar-ost ombak rindu.

p/s pesan mak.."along..soal kawen tak boleh main2....pilih betul-betul yang boleh jaga n bimbing along dunia akhirat"...dah la mak pesan lepas tengok ombak rindu...sedih bai...;(
0

ost dhia

Sejak bertemu kau dan aku
Menusuk jantung ku, mula jiwaku
Merelakanku menjadi milikmu
Itu yang ku mahu,itu yang ku mahu cintamu

Sinar mentari pasti
Menyinar hati yang sunyi
Biarlah aku bermimpi
Kerna dibuai sepi

Dhia yang aku cinta
Selama ini ku harapkan
Cuba kau fahami
Takkan dirimu dilukai


adi putra-ost tentang dhia..
aku da ulang 10kali..np lagu neh wat aku !@#$%^&*..
lagu neh wat aku sedih,sayu,..(emosi tak stabil kot)huhu
p/s tentang dhia tinggal lagi 5 episod..xnak keje selagi tak tamat..=p
0

ombak rindu

tuhan tolong lembutkan hati dia..
untuk terimaku seadanya..
kerna ku tak sanggup..
kerna ku tak mampu idup tanpa dia
disisiku......


cantik maya pakai tudung
bagi aku citer neh biasa-biasa je..tapi kenape aku terngiang-ngiang bile balik umah...sbb aaron ke?maya ?
hahahah...aku terharu tgk aaron nangis...ada x laki nak nangis untuk aku cam 2??
..aku ada simpan ag novel neh..=p

p/s:lagu die aku dengar ulang2 pon x bosan...suke la lirik die...aumm..aum..suara adira sesuai dengan maya karin..sangat...


0

makanan time ujan..hahah

pe lagi megi la...
sekarang musim banjir..hujan je..
x boleh nak keluar..
so..
  makan megi jela..bosan gak megi je..pe kata kita buat pizza megi..tadaaa..

bahan2 disediakan..

dalam kuali..bentuk sepatutnye bulat k..

dah siap..tadaaa..~

p/s try la buat...sedap...=p

0

musim kenduri..

sana sini...semua orang kawen...
aku bila nak kawen..huhuhu..

16/12/2011
convoi 8 buah kereta ke melaka
aku mesti naik kereta pengantin..huhu
namanye anak sedara pertama..=)



behenti kat serting jap..
sampai je kat melaka kena bahan..huhu..yuna datang...choi...

16/12/2011
jam 8 mlm..majlis berinai n akad nikah

biasala disayangi kanak-kanak..

17/11/2011
Majlis bersanding
tema merah

kanak-kanak dan aku x dapat dipisahkan..huhu

selamat pengatin baru ye pak cu
p/s:2 hari yang penat tapi best..huhu..semoga bahgia ke anak cucu..maria elena da bertunang!!

0

RANTAI BURUNG HANTU HARAM ??


barat mahu merosakkan islam melalui cara ini..

disebalik loket burung antu..ada makna tersembunyi..dimana mengaburi mata gadis-gadis...
ayuh jangan pakai lagi...




p/s td my gmox share neh...aku pun ade satu..huhu
0

Nivea for men or women ?

                                                  padan muke...
dah tahu for men pergi pakai..
tanggungla akibatnye...sob sob sob..

aku yang gatai tangan nak pakai pencuci muke lelaki..
mane la tahu sesuai..hormon aku kan kelelakian sikit...hahah
rupenya tak sesuwai..habis muka gua..arghh..

p/s pesanan emak:da ppuan tu ..ppuan jugak...da memang khas untuk kulit
     lelaki....yang pegi pakai buat hapee!!!
0

office hour

teringin nk jadi normal seperti orang lain..
bangun kul 7 pagi n tidur kul 10 malam..
tapi aku..

tido kul 5 pagi..bangun kul 2 petang..ish2..
ape nak jadi anak dara sorang nie..
baru je kena sound "awak 2 bukan student dah..So tidur la awal..heheh..
aku rasa orang yang rapat nge aku mesti tahu..
tabiat ke habitat eh??huhu..suke tidur..

p/s CINCI....rindu nak berlawan tidur nge kau...
selagi kau tak bangun jangan harap aku nak bangun..hahahha
kalau kau dah bangon mula aku menggelabah x dak geng...sob sob sob..
0

cita-cita

masa kecik semua orang tanya cita-cita nk jadi pe?
nak jadi GURU,DOKTOR,POLIS .
cube teka masak kecik aku nak jadi pe?
haha..
................................................................
aku nak kerja kfc
sbb leh mkn ayam hari-hari...
bila pk balik lawak la..hahaha..

pastu jiran aku tanya dapat duet gaji nak beli apa..?
.................................................................
aku jawab la nak beli milo....haha..
boleh ratah milo...sebab mak selalu nyorok milo masa kecik...

p/s baru pas wat air milo tadi...tak terpk nk ratah pun...padahal ada satu tin..
     hahah...selamat bersahur za..
0

takut tapi suka

suke tgk ikan banyak-banyak
walaupun sangat takut ikan..

p/s tq bawak tengok ikan..;)
0

bubble boy

baru je habis tengok bubble boy..citer neh best n bagi pengajaran k



  • buat baik dibalas baik.
  • cinta sejati yang mengharuka
  • kasih sayang ibu dan ayah terhadap anak
  • kawan yang sejati
p/s tetibe teringin nak makan ayam mcd...yummy...;)

0

my fav blog

kalau on9 mesti aku wajib tgk blog neh.
macam ada aura..huhu..
p/s pegila blog2 neh..bestla bagi aku.=)
0

my great day

Tahniah semua kawan-kawan batch 2009-2011
semoga berjaya dalam hidup..

saya disini berbangga memiliki insan2 dibawah...
my family
tokki n wan yg banyak membantu
mak n abah
bajet anc jap


bersama taca
syuk
p.cik,m.cik n enial
3 dara pinggitan
p.lang,m.lang,aiman,nazrul,isya,tasya,uyin

i luv merah

my lovely fren



p.jang
p/s:setinggi penghargaan kepada tokki,wan,abah,mak,pak lang sekeluarga,p.cik sekeluarga,p.njng,p.cu,ya,ecah,yo n amin dan teristimewa my dear..kerana sudi datang dan memeriahkan suasana..
0

mari makan dengan hebat..


Dari study ag aku selalu dengar KUANG?
aklmaklumlah kuang dekat dengan uitm puncak perdana
pe 2??teringin nak pergi dengan buah hati..
tapi nak wat camne kan??hurmm..


alhamdulilah bulan lepas da pergi kuang...
*memang ramai orang
*memang puas hati
*memang pecah perut..
tak rugi sape yang pergi
banyak sangat lauk...yuhuhu..
sekali bayar makan sampai puas...
kuang steamboat
6.30 pm-12 pm
dewasa -rm 20
kanak-kanak -rm 10

mari membakar
boleh bakar or rebus


kenyang sampai bersandar dah ha
p/s pergi jgn x g...rugi ma....
0

;(

semakin x sefahaman
semakin x serasi..
entahla...
berdoa...dan berdoa..


p/s epy dpt mkn tempe..weweee
0

berharap pada sesuatu yg tak pasti????

Buang jauh-jauh semua 2...bukan masa nak berangan,bermimpi..
masa enjoy n main da habis...itu semua waktu belajar....hurmmm rindu uitm segamat,rindu uitm shah alam...;(

boleh bergolep sampai petang,tgk movie ramai2..pillow talk sampai pagi...(andai dapat putar masa)
tapi TIDAK..
sekarang di dunia nyata..hadapi dengan nyata..
bangon pagi2..
balik malam2...
penat..;(

p/s tanpa keberanian mimpi tak akan bermakna..
0

ready for the showdown..!!

ma.....tgk tak 8 tv skrg...
showdown 2012 da mula...
banyak team lama..(BOS,STP,BRC)
tapi fav team kau tetap ade..
phlow.....

kalau kau g tgk tolong tgk untuk aku...
pe yang penting aku nak tengok muke kau lam tb..huhu..

p/s:ak da tunai impian kau tahun lepas...tapi tahun neh..sob sob..;(
0

tentang dhia...


Jangan lupe tonton TENTANG DHIA..
setiap isnin sampai khamis jam 7 sampai 8..



buat aku gilerrrr dengan citer neh..yaw!!!
dhia n zikir much lub lub

p/s nak jadi cam dhia...huhu...bole x?
0

hadapi dengan senyuman =)

ada orang kata jadi aku besh hepy go lucky je selalu..huuhuhu..
yela dalaman cuma tuhan je yang tahu...
kehidupan sekarang?x bestla..
rindu zaman belajar...kalau la masa boleh diputar semula..
oh..tidak..hadapi jela dengan senyuman ..hahhah..

p/s berdoa ada keajaiban berlaku...amin...

@3$^&*()

serabut sgt...x boleh berfikir..
sampai jalan kaki dri sek 8 sampai sek 2...cool kan??
haaakhkahak..

2 da x betol..hahah..masalah tolong pergi..;(
arghhh.....


pegawai bomba ??????


hahah...dorang nyanyi..rumah terbakar panggil zaza...zaza dtg berlumba2..
sioooooooooooot...

pelik??
mak aku kata..pelik betol la anak dara aku sorang neh..
mintak bomba la,mintak askar la,hahaha..cube mintak jururawat ke?hahahah
(entahla mak...along suka...wink wink ;)


p/s:kawan-kawan doakan aku i.view minggu depan....amin....
semoga ini jadi satu jalan penentu untuk aku...;)


0

blah la..

wa memang panas sekarang neh..
asal call or msg mesti cakap da la along lupe membe,
da la zaza lupe membe,da la niza lupe membe,da la za lupe membe???

mesti aku dapat ayat neh..
aku lupe membe??kau engat aku..seribu kali aku engat kau la..
yang aku pelik..bila kawen..bertunang..buat pape la...ada jemput aku?
pastu nak tamcing2.lak..kata aku lupe membe..
bla la kau....

pe lu buat?lu pk la sendiri dulu...sebelum tuduh2 aku..

-kau engat aku..
-aku engat kau....(credit to cinci)

p/s:soryla sebab pe aku x ramai kawan perempuan?sebab..asal susah cri aku...senang??x dela..=p(chip n dale +warga 4b19 tanx jadi first frends yang ada time susah n senang ....luv ur all...)hope jgn lupe hambe!!

=)

sayang x semestinye tunjuk kan?
nak post kat fb la...tulis setiap hari entry kat belog..
nak wat relationship status la..penting ke?
yang penting hati....
nak tunjuk semua la..post kat wall lub lub..last2 putus gak..
aku ada gf n bf??

p/s:sayang tak perlu tunjuk..yang penting hati..hahahha..=p


0

stress !!


stressnye bergelar student kembali..arghh..
da 3 bulan belajar..hurmm...susahnye nak wat thesis..
tajuk da best..tapi bahan susahnye nak dapat..tambah2 nak buat 30 framework..;(
susah rupenya sambung master..lalala...ada orang kata master paling senang...phuiiii.....

boleh ke aku bertahan neh...sumpah sgt stress..@#$%^&&

p/s kalo boleh undur masa zaman diploma n degree...hurm..boleh buat sambil lewa je..tapi sekarang TIDAK...advisor aku sgt2 garang..;(

0

tanx kite


yeay dpat bear..
tanx to kite bagi saya bear...
cute sgt...
pastu mo n atik setiap mlm tdo nak peluk bear...hahaha..comel je..



p/s pinjam gamba cinci..x de ipad nak amek gamba=p

0

pendendam..

ya..memang aku pendendam..
sekali orang buat taik nge aku..
10 kali aku engat la weh..
so..engat2 la kawan eh.

p/s tapi perasaan simpati aku 100%..cmne 2?
0

APTB


aghh..
nak sambung master tak??
da dafta tadi..
tapi semua result gempak2...aku????
sob sob sob...x pandai...cmne leh terpilih sambung master?
rendah diri sgt2..( # # )

aku nak watpe??
keje mcd sampai bebile???
hurm...x boleh nak berfikir..;(
apepon x boleh..

p/s:rindu kengan 4b19..sob sob lu...tanx byak tlong wa...=)
0

jerawat..

plezz plezz move dari muke wa...
hurmm...np makin banyak neh??
sebab keje mc d kawan wa ckap..
mc d kan banyak minyak...
arghh.......sob sob sob

p/s..simply siti??x sesuai la....lu...wa baca entry lu untuk wa semalam....banjir flat neh taw!!sob sob

semakin jauh..

aku n kau semakin jauh...
jauh.....dan jauh...
aku dah x reti nak cerita pape kat kau...
sori...hati aku dah tawar..
kau n aku jauh berbeza.."kau ada segalanya"
aku??tuhan je yang tahu..

p/s hari-hari closing...asal jaga lobi x datang kan??orang cantik mane boleh jaga lobi...orang yang huduh macam aku la closing lobi...fine!!

pengalaman mencabar

first tanx a lot to sakinah...bg pnjm kete lu...wa sgt terharu..
n tanx to atik teman aku dari putrajaya ke shah alam..

first time aku bawak kete wira..huhuhu..bese nak kancil je..huhu.
dan aku berjaya membwa wira ke shah alam..dengan jalan jammed dekat 2 jam..kereta kita x bergerak lansung dekat pj kan atik..itu da menguji kehandalan aku..huhu..

to mima..aku n atik da jumpe jalan ke shah alam dalam 15 minit je...serius..sekejap gile...teruja..=p
baru nak tunjuk kehebatan aku memandu wira tapi cinci,zanti n funsya x dapat kua lak...sob sob sob..

p/s:malam tu tengok cite sekali lagi..lisa n sam...sedihnye...2 la za...mintak sangat hilang ingatan...tengok sam...sedihkan??setiap kejadian ada hikmahnya...
0

pengalaman mengajar erti hidup??

masalah + dugaan + cobaan..
samela semua neh...
bila aku dengar dan tengok kehidupan orang..aku rasa yang setiap manusia ada masalah..
kadang-kadang lagi teruk..
kenapa aku selalu rasa masalah aku yang paling teruk...??
persoalan??
sebab
1-tak bersyukur dengan apa yang ada ke?
2-membandigkan dengan orang lain??
3-mencari kesempurnaan??
entahla...follow the flow(hmc fhlow)hahahah..

p/s ..aku harap kau jumpe ppuan yang kau impikan..(x macam aku..kasar,x sopan,x cantik,x lembut,x ayu..mulut lepas..)tanx..
0

iftar with maria elena


maria elena?

wow?..aku sgt sgt suke la die...tanx to cici mmperknalkn beliau kpada saya..
masuk contest die...tp x tahu la dpt g ke x?
nak 15 orang je...sob sob...
die nak like yang terbanyak..x dapat la aku...sob sob..
aku anta gamba neh...die nak gmba yang ceria2...

2

jangan menyerah...

tak ada manusia
yang terlahir sempurna
jangan kau sesali
segala yang telah terjadi
kita pasti pernah
dapatkan cobaan yang berat
seakan hidup ini
tak ada artinya lagi

syukuri apa yang ada
hidup adalah anugerah
tetap jalani hidup ini
melakukan yang terbaik

tak ada manusia
yang terlahir sempurna
jangan kau sesali
segala yang telah terjadi

Tuhan pasti kan menunjukkan
kebesaran dan kuasanya
bagi hambanya yang sabar
dan tak kenal putus asa

p/s:lagu neh sgt beri aku semangat...lu kena dengar lagu neh ye kepanasanhati..=)

0

trouble is a friend

x larat ad perasaan macam neh..

sedih+penat+serabut+stress+x boleh fikir pape...

bile masalah semua nak pergi??sob sob..

pelangi aku x akan muncul pon...(jgn berharap za.....hurmm..;(

p/s aku cube sedaya upaya buat orang epy je....kesedihan aku?buang jauh-jauh..
mak x paham keadaan along...;( sory mak!!
0

aku hitam ke??

sobsob sob...
baru aku sedar aku hitam upenye...
aku x sesuai pakai merah....

tanx sakinah sebab jujur nge aku..=)
2

perjumpaan terakhir di pp


perjumpaan bersama geng diploma segamat
bersama benby
kak long bagi ucapan terakhir
bersama gjie
p/s:setiap pertemuan ada perpisahan..~redha..ada hikmah disebaliknya..;( menitik2..
Back to Top