0

my idol


1. Dia lah yang menggerakkan negara islam yang lain untuk membantu Bosnia & Herzogovinia ketika umat islam disana disembelih oleh pengganas Serbia.
2. Dia juga lah yg menghantar ratusan komando Malaysia yang dibawa masuk secara sulit ke Bosnia untuk membantu saudara seIslam ketika era pencerobohan dan pembunuhan beramai-ramai umat Islam di Bosnia ketika itu. “Kalau negara Arab ini tidak datang membantu, kita hantar sahaja askar kita,” – Tun Mahathir.
3) Dia juga lah berpakat dengan kerajaan Sultan Brunei menyediakan jumlah dana yang berjuta dollar untuk membeli senjata dan peluru anti kereta kebal untuk tentera Islam Bosnia.
4) Dia lah yang pernah menangis ketika melawat Bunker yang menjadi pejabat Yasser Arafat di Palestine.
5) Dia juga lah pemimpin islam yg Yasser Arafat hubungi meminta bantuan dan pertolongan ketika diserang oleh rejim zionis.
6) Dia juga lah yg mempertaruhkan nyawa isterinya, Tun Dr Siti Hasmah menaiki pesawat ke Baghdad membawa bantuan kemanusiaan kepada umat islam demi untuk melepaskn sekatan Amerika Syarikat.
7) Dia lah yang digelar MahaFiraun dan dia jugalah yang lantang mengutuk kekejaman Yakjuj Makjuj / Zionis ke atas umat islam serta mempertahankan islam dimata dunia.
8) Dia lah yang berusaha keras, tak hanya duduk berdoa tanpa berbuat apa2.
9) Dia lah yang ketika saudara islam yang berlainan parti mendoakan kecelakaan untuknya. Tapi dia diizin oleh Allah SWT masuk ke dalam KAABAH.
10) Dia jugalah pernah ditembak dan mengorbankan jawatan tertinggi yang beliau ada bagi menyelamatkan umat Islam di Bosnia.
Malah beliau kini dianggap sebagai seorang pemimpin dunia yang berjaya meskipun memimpin sebuah negara yang kecil. Beliau bukan hanya berjaya Memerdekakan negaranya dari semua segi, tetapi berusaha memerdekakan negara-negara lain dari belenggu falsafah pembangunan yang dijana dari barat yang jelas muflis idealistiknya..
Siapa dia? Ya.. dialah..
TUN DR MAHATHIR BIN MOHAMAD,

p/s tuhan saje yang tahu bertapa gembiranye aku dapat tengok tun selalu masa berkhidmat
di yayasan kepimpinan perdana....naemah,midah n kak chique tolong tengokkan tun utk za ye...huhuhu
0

Senarai 20 Orang Terkaya di Malaysia 2013


  1. Robert Kuok Hock Nien (RM46.1 bilion) (Kerry Group/Kuok Group)
  2. T Ananda Krishnan ( RM32.90 bilion) (Usaha Tegas)- astro n maxis
  3. Tan Sri Teh Hong Piow (RM13.73 bilion) (Public Bank)
  4. Tan Sri Quek Leng Chan (RM11.09 bilion) (Hong Leong Group & Guoco Group)
  5. Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary (RM10.6 bilion) (Al-Bukhary
  6. Tan Sri Lee Shin Cheng (RM10.56 bilion) (IOI Group)
  7. Tan Sri Lim Kok Thay ( RM8.12 bilion) (Genting Group)
  8. Puan Sri Lee Kim Hua (RM7.23 bilion) (Genting Group)
  9. Tan Sri Tiong Hiew King (RM6.35 bilion) (Rimbunan Hijau)
  10. Ong Beng Seng (RM4.016 bilion) (Hotel Properties Ltd)
  11. Tan Sri Azman Hashim (RM3.84 bilion) (Arab-Malaysian Corp)-ambank
  12. Tan Sri Yeoh Tiong Lay (RM3.467 bilion) (YTL Group)
  13. Datuk Mokhzani Mahathir (RM2.669 bilion) (SapuraKencana Petroleum)
  14. Tan Sri Vincent Tan (RM2.256 bilion) (Berjaya Group)
  15. Datuk Desmond Lim (RM1.869 bilion) (Pavilion REIT)
  16. Datuk Lee Yeow Chor (RM1.742.47 bilion) (IOI Group)
  17. Lee Yeow Seng (RM1.699 bilion) (IOI Group)
  18. Tan Sri Lau Cho Kun (RM1.697 bilion) (Hap Seng Consolidated)
  19. Datuk Shahril Shamsuddin (RM1.64 bilion) (Sapura Group)
  20. Datuk Shahriman Shamsuddin (RM1.64 bilion) (Sapura Group)
sumber berita semasa.com

p/s..bila la aku nak tersenarai..hik hik hik...sedang mengkaji pasal politik...jangan ganggu sepanjng pru 13..hahahahahahh..
6

Br1m

bersyukurla sesiapa yang dapat Br1m...ak tak dapat brim pon..sobs sobs..
kau dah lah ambik duet br1m ..pastu kau nak kutuk pm,kutuk kerajaan..
tak malu ke wei...duet ambik...pastu kata duet rakyat..
bagusla duet rakyat bagi rakyat...kan bagus 2...

yang tak boleh tahan sekarang...dah la keje kerajaan...kutuk kerajaan...pe lagi pergi berenti..g tanam sayur...
boleh buat x??huhu...emosi...aku bukan pe..kalau kau duduk diam x pe...neh sibuk nak kutuk-kutuk pasal br1m..ish2....

ada lagi satu isu.....felda dapat durian runtuh tahun lepas....ada pulak yang bising...kata felda kena dah kena tipu....baru sekarang dapat duet...kesian...wei....atleast dapat jugak kan..
kau tak pikir ke?dulu kerajaan bagi free je tanah 10 ekar n rumah....sape nak bagi der??

entah la...masing-masing ada pendapat sendiri...aku respek la...aku x de nak kutuk2 mana pihak...huhu..
tapi korang dah boleh fikir...selama neh malaysia aman dan damai sepnjang aku hidup sampai sekarang....amin...bersyukur apa yang sedia dimiliki....huhu...


Deep web

Deep web or darknet..

selamat malam..huhuh..
bila cuti dua hari malas nak update blog..esok nak keje baru rajin...tepat pukul 12 mlm  lak tuh...adoi...
saje je ak update bosan...

cuti 2 hari tak buat apa pon..cume prepare bahan mengajar je..huhu..
tapi aku n kawan aku sempat mengkaji lebih dalam pasal deep web je..
memang amazing la..

internet ada 5 layer...da macam kerak bumi plak ada layer2.huhu...yang kita selalu gune layer pertama je..

surface we
bergie web
deep web
charter web
marianas web




bila aku kaji pasal deep web neh..jadi takut pon ade..
bila kite guna search engine yag biasa just surface je....dalam 20 % je maklumat kita dapat...tapi yang lain semua kena block..

tapi bila kite guna deep web neh hampir semua yang illegal kita boleh access..
tapi nak gune deep web neh la yang susah...ada banyak cara tapi complicated sangat..
sebab die arrange by query..navigation dia pon lain daripada yang biasa kita gune..

kawan aku access ..tak lama lepas 2 facebook kena hack dengan hacker dari norway..gila kan..
 tak bagi pape detail just access deep web..hacker boleh detect kita punye detail..sampai kawan aku takut..

sebelum neh kita rasa wikileaks dah hebat tapi maklumat kat  kat wikileaks dah outdated
.kat deep web 500 kali publish lagi awal dah..huhu..

masa kitrang access deep web neh boleh tengok la..bila masa access hidden wiki..sangat protected sbb bila access je terus jadi invisible url

-children for sale.
-part time killer
-child abuse
-human experiment
-fuck death body..



kalau korang tengok..google boleh search berape je ..maklumat dari deep web 500 kali ganda banyak dari
surface web..

aku baca experience orang yang explore deep web..tertengok yang extreme sampai trauma beb..
kalau korang rajin explore la..bagi aku menarik la..tapi banyak yang menakutkan la..
dia ada banyak jugak kelebihan sebab journal n thesis yang tak de kat www...

p/s..bila kita dah start menkaji..,banyak yang kita tak tahu...sob sosb..serius pulak aku tulis blog..x de huhu..hihihi..
2

sejuta maaf

Entah mengapa rasa sayang padamu
Dengan kejujuranmu membuat ku merindu
Oh kekasih

Tiada sepatutnya ku nyatakan
Untuk mencurahkan perasaan
Walau aku telah punya teman yang setia

Waktu sunyi ku membicara
Membuai daku yang terlena
Hingga tak dapat ku menolak kehendak-Nya

Sejuta maaf oh kekasih
Sekiranya kau menanggung segalanya
Daku hanya insan lemah
Yang hanya berserah resah dan rasa gelisah

Kali ini ku melaluinya
Walau pun payah untuk mengerti
Atau mungkin menyintai keduanya
Jika terpaksa


p/s hidup memang karma..;( tetibe perasaan bersalah datang...setelah 8 tahun berlalu

      kenape sekarang...;(;(;(
2

lelaki dan solat

sorry lame tak update...huhu..
jiwa kacau sikit...ye ke?
terharu kawan-kawan semua cari aku yang hilang neh..
sebenarnya hp wa rosak la..sobs sob..

solat....
sangat penting dalam hidup kita..
ketua segala amalan..
andai solat dijaga maka..terjaga la amalan yang lain...(cewah...ustazah aniza da bertazkirah...phui)
amin...mane tahu suatu hari nanti aku jadi ustazah ke?huhuhu..

bagi aku sangat cool and tabik spring ah..kalau lelaki jaga solat..
1 dalam seribu beb...susah nak jumpe sekarang laki yang jaga solat..
tolong lah...sekrang aku tengok solat jumaat pon ramai tak pergi..
plezz la...seminggu sekali pon malas nak pergi...sobs sobs..


p/s:Dalam dilema...ya allah bagi lah hamba mu petunjuk...amin..
Back to Top