0

espana vs italiano


akhirnya FINAL euro 2012
Dua-dua group c..
masa lawan group
 seri 1-1




 kita tunggu dan lihat siapa JUARA isnin neh !!
aku sokong england spain ..huhu
my hero..huhu

bila tengok bola yang aku perasan jurukamera mesti fokus kat awek-awek cun punyer..
pandai die carik..huhu..








p/s tak sabar esok nak makan nasi minyak ayam masak merah...yuhuhu
0

Blackberry Porsche Design P9981

blackberry berharga rm 6388
hanya mampu melihat jela...
g.note tetap dihati..huhu



p/s x pela..x nak...nak note......plezzzzzz...
3

khas untuk midah aka kapal layaq..


slang,lorat atau dialek (perbualan  bagi setiap negeri)
contoh nya
penang       hang nak pi mana?
                  kapal layaq
                  lapaq ayaq bukan dahagaq ..huhu
kelantan :   tok se make
                 ore nok kelik dulu
terengganu: makang ikang waktu malang
                   mung watnp
perak :      ate komenye mahu kemanenye..
                 musim doyan dah berbunge


wahai kawan-kawan..aku bukan suka menganjing bahasa negeri lain..
bila aku cakap dengan orang penang aku cakap penang...biapon bunyi pelik..huhu
baru rasa macam sekampung..x meriah ke? jumpe org kampung...huhu

lagi satu bila cakap ikot dialek negeri kawan kita rasa macam kenai 10 tahun ja..huhu..ye kan midah..huhu
nak buat macam mane kat umah ade budak kelantan tok se kecek lua..duduk da 4 bulan ha..memang cakap
kelantan je..x reti cakap bahasa key ell..huhu..
papepon bagi sape yang gunakan bahasa ibunda negeri masing2 bagusla sebab
-bangga dengan dialek sendiri
-tak malu nak mengaku asal kelantan ke,kedah ke,perak ke (bagus-bagus)

aku asal pahang ye kawan-kawan...hurmm..dialek aku??
serious aku x de lorat..kalau aku ade lorat aku da bagi hampa guna nak berkomunikasi nge aku..huhu
sini aku jelaskan..hhu..cewah...bila aku cakap ikot slang hampa tuh...aku sukala...
tambah2 slang penang..terasa anak mami sat..huhu..aku guro je mida..huhu
kalau terasa sila laporkan dimeja saya ye..isi borang aduan..huhuhu

p/s:dia final exam..aku doakan die berjaya...;)
0

kosong..



Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong kosong
Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong kosong

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Oo Oo
Kosong kosong

p/s nak sangat aku rasa kosong kan??fine !!!

0

kaki wayang :mael lambong

minggu lepas aku pergi tengok mael lambong pon sebab zizan je..
wayang full seat la kat alamanda..tapi bagi aku:
cerita dia biasa-biasa je.

  • x de plot cerita
  • lawak hambar je....kosong..*aku x gelak sangat..
  • lari dari jalan cerita sebenar "mael si penarik kereta.."
  •  juliana evans lak berlakon tak best la...nasib la die cantik gilerr..

pendapat masing-masing kan..ini aku punya pendapat la..
tapi x rugi la tengok..aku rasa bohsia lagi best..!!!

p/s:suka hati la nak hapdate bape entry sehari..blog gua kan....ade aku kesah *
0

review product :moisture simple

alhamdulilah...baru beberape hari pakai..best sangat..
hari first pakai..suke sangat sebab BEST..!!
walaupun sebelum neh x penah pakai apa-apa pelembab..



lembut n tidak berminyak..

kalau nak kulit samtek macam duta simple a k a kak nurul belila...cantik ke??huhuu
bagi aku best sangat kulit nampak berseri-seri gitu..;)poyo je ayat *
walaupun dah pakai 12 jam rasa lembab lagi..

p/s serious sunyi tanpa dia..tapi aku kena kuat....go za go za..;)
0

gemox pendek..

tanx kepada mima coz bagi gemox pendek..lub lub lub
bangon2 tido tunjuk kat aku...terharu + terkezut..


muke baru bamngon tido..lalala

omeinye gemox pendek zaza

p/s kau benci kau buang aku...sekarang nak cari aku??pe cerita bro....
3

instag hp baru

 akhirnya mima dah ada hp baru...4 tahun aku tunggu..hahahah..
hari neh aku main hp die je..huhu
bile aku nak dapat g.note aku...
jelesnye ma....

p/s sakitnye rasa...kalau tahu aku tak nak kenal kau...benci....;(
0

hari photoshoot sedunia..

CARTA ORGANISASI KAPAL LAYAQ
hari neh semua pergi tukar gamba baru reramai...huhu..

arghh..gamba baru x elok...ok lagi gamba lama..
X akan pergi kedai neh lagi..kerek nak mampus..kena sound nge aku tahu kau diam..grr


p/s sabar za selagi boleh...nak perbi bercuti minggu depan..yeay !!!

0

cotton in


aku memamg suke sangat kalau baju kurung kain cotton..rasa macam perempuan melayu terakhir je..huhu
perempuan melayu la sangat kalau gelak macam lahanat..hakhakah

semalam pergi downtown mines...nak cari benda lain terbekenan baju kurung cotton polka dot lak
satu color puteh n satu color hitam..
nak nak nak !! tapi mengenangkan gaji x banyak sabar jela dulu...sobs sobs..
sekarang dah ade 5 kurung cotton..nak kumpul sampai 100 helai..hahahah
yang aku berkenan sangat putih yang neh..kurung  moden lak tuh..!!!
yang neh pon cantik kan kan

pastu stripe neh pon cantik..
p/s suke tengok perempuan pakai baju kurung cotton..(syok kat perempuan ke  ?)hahaha
2

alhamdulillah


syukur ke hadrat illahi..semalam selesai i.view..walaupun banyak sangat dugaan..

aku bangun pukul 5 pagi da gerak..sebab sebelum kol 8 da kena sampai..
aku x penah pergi sentul..aku sesat..sepanjang perjalanan aku menangis..
hahah...habis make up aku...make up ke

sampai je aku tengok 4 ratus orang...rasa macam nak balik je..
tapi aku cube jugak..alang2 da sampai..kalau x cube membazir je airmata aku nangis tadi..huhu

seperti biasa badan uniform kena ukur berat,tinggi,mata,warna..tetibe berat aku x cukup..
semalam timbang 52.masa timbang 45..omg !!..nasib timbang kali kedua 46..lepas..yeay!!
mima timbang kau dah boleh campak dalam tasik putrajaya da weh..hahaha

pagi2..da kena lari 400 meter dalam masa 2 minit..
aku kena buat betul2..sebab kalau x lepas kena balik..
alhamdulilah aku dapat masa 1.19..bangga jap...huhu..

lepas tuh kena buat pumping 25x-seminit,sit up-20x-seminit n kawad..
lepas aktiviti fizikal tinggal 30- 40 orang je..

bagi masa 10 minit tukar baju dan sesi interview bermula..
nebesnye..giliran aku..
aku masuk n duduk panel dah sound aku..
"alahai sopan n lembut je...jawatan neh nak orang yang ganas n garang...
adoi..x kan lah aku masuk nak bersilat bagai...kang terkejut lak..hahahah

selesai..ada rezeki tak kemana...berusaha n terus berusaha..
minggu depan ada i.view fizikal lagi...doakan aku..amin...

p/s nak senang bukan senang...;)
0

# 1 peringatan


Surah Al-Baqarah Ayat 216 :
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui

fav ever

jom jom makan foldover
sedap woo...



before neh aku suka sangat GCB..tapi aku rasa bege neh lagi sedap la...lub lub..
tambah -tambah kalau aku yang buat extra sos + extra tomato..

p/s better kot bawak haluan masing-masing..single+ berharga dan menawan..
0

kawan !


berdasarkan apa yang aku baca dan pengalaman la...aku bukan kawan yang baik dan sempurna pun..
tapi alhamdulilah dari aku kecik sampai sekarang aku masih dilimpahi ramai kawan2 huhu

berkawan ada 2 jenisd..

berkawan seperti air yang dalam bererti kita berkawan berdua..kita nampak dia seorang je..
dan kita nak dia sentiasa ada dengan kita..x boleh keluar dengan orang lain..

berkawan seperti air yang cetek..dimana kita nampak semua orang dan berkawan dengan semua orang..
tiada istilah pegang kawan..

tips ke neh??  

1-JANGAN PENTINGKAN DIRI SENDIRI DALAM BERKAWAN
    kau jangan nak fikirkan diri sendiri..selalu fikir kawan-kawan
   jangan kedekut nak bagi tumpang kereta tak semua orang ada kereta.

2-JANGAN CEPAT TERASA
    Bila kau cepat terasa atau kau cepat merajuk..orang lagi tak suka kawan dengan kau.
    setiap kwan ada hak nak kawan dengan sesiapa..jangan halang

3-JADI DIRI SENDIRI
    Tak perlu ubah apa-apa pada diri,tiada manusia sempurna contohnya..
     kalau kau gelak cam lahanat gelak je..kalau kawan kau malu boleh berambusla..huhu

4-KEPERCAYAAN
   Kalau kawan cerita yang penting janganlah disebarkan..
   sekali kpercayaan seorang kawan ilang dah x beerti..

5- BERTERUS-TERANG
   kalau tak puas hati cakap je..memang orang akan sakit hati..
   tapi kenyataan memang menyakitkan..
   semakin pendam maikn salah paham...

p/s Alhamdulilah..aku masih mempunyai kawan yang ramai dan baik..aku bersyukur dengan sahabat yang ada..


0

surat diberanakkan semula..


yey !! macam baby baru lahir je...
padahal dah 24 tahun dilahirkan..
akibat surat beranak hilang so..terpaksa la dilahirkan semula....

senang je nak buat baru..
   -nak cepat pergi JPN PUTRAJAYA..disertakan ic da duet rm 5..dalam masa sejam dah dapat..
sebenarnya untung la jugak duk putrajaya sebab banyak kementerian dan kemudahan..semua cepat..huhu.


p/s penat la nak jaga hati orang..yang tak penah nak fikir hati kita...
0

terharu

seminggu jugak la blog ada problem..
ramai tanya kenape blog x boleh view...

ada juga peminat huhu..(perasan je )
.
.
.
.
.
.demam euro..padahal x tengok sangat pon..uhuk..sokong spain..*
p/s nak makan nasi minyak ayam masak merah..please..!!
0

=(

kosong !!

p/s rasa nak nangis sangat-sangat..bilakah hujan akan membanjiri...huhu
0

riwayat pendek

masa diploma aku penah beli hp mickey mouse neh..
mima yang nak beli..last2 aku nge zati yang beli..
kenangan weh..tapi semua kata X SESUAI aku yang lasak+ganas pakai hp mickey..hahaha
kelebihan hp
-comei
-boleh tukar 10 suara (aku menyamar jadi laki tepon mak aku..huhu..mengelabah je mak..)
-dua sim card..(dulu aku pakai maxis n celcom)
-ade lampu disko..
-touch screen lagi weh..(siap ade pensel kot)

keburukkan
-hayat pendek
-tak boleh lasak (silap la aku gune pecah screen..huhu)

perhatian kawan saya penah la pakai shawl..walaupun serabai je sekarang..hahah
zaza memang pemalas gosok baju..huhu



p/s nak maafkan tapi hati masih sakit..ade jodoh..adela..;)karma kot..dulu penah tinggal seseorang sebab orang lain..;(
2

Redang Beach

pulau...yeay seronoknye kalau boleh keje kat pulau..
walaupun masalah banyak mane sampai pulau mesti tenang je..
indahnya ciptaan allah..s.w.t (cantik sangat)

aku rasa sekarang waktu sesuai aku g pulau..dah la tengah serabut..datang lagi masalah semalam..
nak pergi dengan sape?membe semua busy..(x kan nak g sensorang??oh tidak..







aku ada dapat pakej yang murah weh..sorang 299-350..jom pulau...

tetibe rindu kenangan g pulau kapas







p/s senangnye jadi kau..aku busy..x layan masg,x jawab kol..kau g cari perempuan lain??bagusnye...tanx 4 evertg....;(
Back to Top