kosong~

bila sayang semuanya indah..
bila da benci semuanya busuk..

tanx penah bagi aku rasa kebahgiaan n keindahan bersama kau
tanx juga bagi aku rasa kesakitan n kepahitan tanpa kau
tanx buat hp aku terus mati tanpa msg n call( x nak pakai hp)
tanx buat aku rasa sunyi n kosong..
tanx buat aku rasa hina dengan kata-kata kau!!!

aku nak pergi jauh-jauh..
bia kau x dapat cari aku..
aku harap satu hari kau sedar
satu nama penah mekar dalam hati kau..

p/s tanx a lot make me cry all the time n sleep with broken heart ;(
current mood:lonely
rindu 4b19..andai dapat undurkan masa..;(
0

wishlist =)

tetibe teringin nak g ict..(entah tetibe je)
dorang bawak g ict..yaw!! serunuk..=)
banyak sangat berubah..TERUJA!!!
mencari putera idaman..~



makan ayam uncle bobby


p/s pleezz..let me into snow walk house..really like it !! =)
tanx to special appearance cinci n antik..
atik ( dari putrajaya..huhu)
0

pemalu la orangnye~


aku memang pemalu la..~
tak caye ke?
huhu..

memang aku akan kecoh kalo dgn orang yang aku kenal or ada geng..
kalo sorang2...macam kura2 x de kepala la aku..=p

kalau sape yang betol2 kenal aku?
aku memang pemalu la..

aku malu nak berdiri dihadapan orang
aku akan malu kalau aku g tandas ,n nak masuk kelas semula.
aku x kan karoke kalau lebih pada 3 orang..malu~

p/s:kadang2 orang akan pelik..aku dalam fb.twitter or hp..macam x malu..
tp bila jumpa..nak bercakap or pandang pon malu..ngeee~..itulah aku..=)
0

da gemox ;(


arghhhh..berat da naik ..
dari 46kg ke 53kg
makan n tido je taw..

diet za..pleeezz..
kata nak cantik macam maria elena

p/s:control makan..jgn minum ais..jgn tido je..=(


0

tanx 3p

harap esok jadi exam..
da 4 kali postpone..
sebenarnya bila tunda masa untuk bersama kawan-kawan
lagi lama..tanx 3p

makin sedih sebab anis akan balik esok..
pastu mo,ma,sheka n aku..
sedihnya hanya tuhan saje yg tahu..
ok..setiap pertemuan ada perpisahan..
(pasrah)


p/s:korang aku harap plan kite jadi la malam esok..lub lub lub
0

like2...


zanza,funsya n minma
funsya,zanza n benby


3

showdown 2011






terbaek..sangat suke n enjoy..

vote for hmc..

p/s tanx mima,sheka n azrul..you all make my day..=)
3

aku bukan kawan yang baik.

aku bukan kawan yang baik ke??
memang pon..aku tahu..aku bukan kawan yang baik..
tapi..

aku rasa aku da habis berkorban untuk kawan-kawan aku
dah habis jaga hati kawan-kawan
sanggup wat pape untuk kawan-kawan..
aku rasa aku tak penah nak tunjuk problem aku depan kawan-kawan
(yang aku nak kawan-kawan aku epy)
kalau aku emosi..sekejap je..pastu aku ok..x de nak emosi lama2..
aku tak penah nak berkira pape dengan kawan-kawan
penat macam mana aku mesti tolong kawan-kawan..
memang aku suka cakap lepas...sebab aku syg kawan-kawan aku...
kawan-kawan buat taik dengan aku?aku boleh maafkan n baik bodo-bodo je..
kena tengking pon aku leh maafkan lagi,gelak2 lagi..
(mak n bapak aku x penah marah aku k..neh plak tengking)
sanggup kua dengan kawan-kawan dari kua dengan bf(sampai kena tinggal bodo2)

mak aku selalu kata aku selalu pentingkan kawan-kawan..tapi kawan -kawan ade pk aku?
entahla...nak pergi jauh2...plezzz..penat ah jadi wan aniza ;(
p/s:along rindu mak,ya,ecah,abang n adik..;(

iron lady

aku malas nak sedih dan fikir pape lagi..
cukupla...sampai sini..

ade jodoh adela..
setiap yang berlaku ada hikmahnya..=)
pasrah..


p/s:single,berharga dan menawan =)
3

maharaja lawak.

minggu ke -8 da malam nie..hope jozan buat yang terbaek malam nie.


minggu 1-sejak aku jadi artis.."goyang- goyang"

minggu 2-jadi yusof haslam "soul soul ..sole2 sole.."

minggu 3-muzikal.."jahatnya kamu"

minggu 4-curi tabung masjid "yang begini-begini"

minggu 5-tukang tarik kereta "sebut je mail lambung dari sini sampai dang wangi kenal aku.."

minggu 6-tukang urut yang banyak bercerita dari mengurut..lalala

minggu 7-silent comedy
minggu 8-??

paling besh minggu 6 n 3..=)

p/s jum vote for jozan... jozan terbaek..!
0

formal day..

web presentation

wif az


p/s senyumla selagi boleh senyum~
0

kenape tiba-tiba

asal tetibe active berblog?ade orang tanya sebentar tadi??
1-saje-saje...bosan..
2-dalam class security tak tahu nak buat pe?nak follow belly?laju sgt..so aku berblog la..huhu..
3-gatai tangan nak menaip.lalala..

p/s orang yang bertanya tadi.??da terjawab persoalan anda...~ye saya x de mulut nak bercakap..hahha

0

kaki wayang :kongsi

aku tak pergi tengok pon kongsi...=(

berdasarkan review kat blog,tanya kawan-kawan yang da tengok..

semua kata jalan cerita entah pape...yang menjadi kekuatan shaheizy sam je..kalau x de die..x laku la weh..die yang banyak wat lawak dalam kongsi neh..

pagi tadi baca beutifulnara..kongsi da cecah 7 juta dalam masa 7 hari...hebat~

cici ajak g tengok nur kasih..??tengok pon tak penah yang siries punye..dorg kata besh.

layan jela...jum2...
p/s cinci belanje..yea....=)

kau tak alami pe aku rasa!!







kurus tapi jerawat penuh vs gemuk muka licinkalau korang pilih yang mane??
aku si kurus yang jerawat banyak..sangat seksa..orang tengok pon rasa nak picit2 jerawat aku...tak tahu macam mane nak buat?da macam-macam produk kecantikan aku guna tapi?? still banyak jerawat??kau cakap kalau jerawat cuci muka hilang..2 kau..bg aku wat pape pon tetap tak hilang..macam-macam tempat aku pergi berubat tapi??aku control makan,banyak minum air masak,tido awal tapi??mr J still tak nak tinggal aku...sedihnya...
kau si gemuk yang muka licin..kau tahu x kulit kau gebu,licin,dan senang nak pakai bedak,mekap2..dan orang tengok pon senang hati..kau nak kurus?kau g bersenam n control makan ..insyallah kurus..tapi aku nak control pe??
p/:so sape yang gemuk dan berkulit licin bersyukurla....

0

4 perkara yang perlu tahu kenapa anda gemuk???




Anda gemuk ke kurus???Anda je tahu..kalau berat 80 tapi rase diri kurus..kurus la..mima(bukan nama sebenar ) akan tacink kalau aku sebut gemok...so..kena sebut besar sikit je...ok x???

KENAPE GEMUK??

1.Makan melebihi keperluan tubuh

aku rasa neh faktor utama..makan ikot nafsu..walaupon da kenyang tapi nak jugak makan..tgk kawan makan ,die pon nak makan..padahal baru je pas makan,Dan makanan berlemak,berminyak,ais,berkrim semua kau sapu..memang la..pastu merungut..nak kurus ..nak kurus...macam cici (bukan nama sebenar)

2.kurang menggunakkan tenaga

kurang melalukan aktiviti juga menyebabkan kegemukkan..contohnya lepas makan kau g baring..memang la,bila ajak bersukan banyak alasan kau bagi..sehari boleh kira berape kali kau bergerak..beshla banyak tenaga save..jimat elektric..hahah..bila da berkembang kau bising..

3.faktor keturunan

faktor keturunan penyebab juga,,berdasarkan kajian amerika syarikat..
10% kalau ibu bapa bertubuh normal

50% kalau salah sorang gemuk

80% kalau kedua-duanya..

tetibe teringat..kawan aku ada masalah bontot besar..die nak kuruskan dan mak die kata" tak yah la nak diet.memang keturunan dah bontot besar...redha jela...huhu =)

4.kadar metabolisma rendah

bagi yang kadar metabolisma tinggi memang x de masalah nak makan banyak..tapi yang rendah neh..lama-lama akan menyebabkan obesiti kerana tenaga yang masuk kedalam tubuh lambat dan menyebabkan makanan menjadi lemak..

p/s lu pk ah sendiri kenapa anda gemuk??salah kawan-kawan ke?salah makanan ke?hahah..
0

Ais menggemukkan??


AIS?? sape yang x suke minuman berais??sebelum makan nak minum ais,selepas makan nak minum ais..(kalau korang da tengok segelas ais macam di atas korang tak nak minum ke??mustahil la..kan kan...nak nak ribena laici..perghh...
memang la minum ais neh nikmat,boleh ilangkan dahaga,menyaman kan tekak..tapi bile sebut pasal diet??semua akan tanya.."betul ke kalau x minum ais boleh kurus..??dulu aku tak percaya sampai aku berjaya tak minum ais setahun lebih..kalau teringin pon aku akan rasa sikit je..gile tak terliur..satu meja order ais aku je still dengan limau panas aku ha..cube bayangkan pukul 2 tengah hari..matahari terik aku minum air panas..??


nie la air yang selalu aku minum..lalala..
berdasarkan pengalaman aku?aku da cube macam2 produk kurus..tapi semua tak berkesan..tak makan nasi 6 bulan?x jalan juga..krim buang lemak semua aku pakai..tiap2 petang main futsal..tapi..??
last2 aku stop minum ais je..yang lain aku balun je..alhamdullilah..berat aku dari 57 kg dulu..jadi 47 kg je sekarang..10 kg weh...member aku mima (bukan nama sebenar) dari 83kg jadi 75 kg je..ini berkat dari ktrg tak minum ais..

p/s:aku harap korang leh cube stop la minum ais..ais juga leh penyebebab kanser dan serangan jantung.(sumber dari pelbagai blog) kalau teringin minum la sebulan sekali je..tapi bile da setahun lebih tak minum ais...keinginan nak minum ais da tak de..;(

0

suka vs duka

lagu bile tengah bahagia =)

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu...

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

lagu bile kena tinggal or break up..;(

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan

p/s lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku!!...(haha...kau je perasan yang lagu ni tuju untuk kau...seolah-olah pencipta lagu memahami persaan kau....haha)

0

wif star..


sangat bersyukur sebab ade kawan macam korang..yang akan join aku main semua sukan...
cakap sukan pe je yang kite x main ??semua kita belasah...kalah budak sport rec..hahaha..
dari diploma lagi..kita semua ade "team spirit " yang luar-luar biasa..hahah..

sebelum semua balik..kita da habiskan satu malam main basketball bersama star!!..
cinci lak demam mlm neh.. xpe ci kau n sya coach ktrg terbaek ktrg..even x main korang still support kan!!..



wow..berentap..

sama-sama hebat

Team A

Team B

sayang korang


p/s nanti gathering kite bersukan lagi ok! really miss this moment ;)
0

program abes sekolah!!! yeay..

first..semua x nak pergi..sebab ktrg kena pergi ke hulu selangor

sebab nak dengar ceramah??berbaloi ke?

buat ativiti berkumpulan??kan puncak boleh..hahah..

kena gerak kol 7 pagi...sampai je kena naik bukit ,turun bukit la..aku lak dapat dorm perdana..

60 orang bai...macam ikan sardin da ha...;(

tapi da nak balik ..baru ktrg sedar finishing school neh sangat best dan x rugi pergi..

macam-macam ktrg buat kat sane.."MEMORI TERCIPTA"

model air mineral..haha

wif g

mandi manda..yuhuhuhu

gambar keluarga

bergambar lam air..


main futsal berbaju kemeja,jeans n berkaki ayam...terbaek..

p/s berkumpul buat kali terakhir...satu rumah,satu team,satu course,satu batch n satu uitm..lalalala
0

kuching oh kuching


BEBY DAN SYASYA

sory lambat update pasal kuching sebab aku da masuk kat tumblr..hhuhu..

tanx a lot to bebyjohn aka nasuha...n ainziey...
juga kepada syansya yang ajak aku,book tiket aku..lub lub lub ah..
sebab bawak aku,sya,ci,ma n atik pergi pusing satu bandar kuching
duduk hotel free
belanja makan..
menjadi tour guide yang sangat besh n superb!!

pengalaman g kuching sangat menterujakan aku...

yela baru first time naek kapal terbang..hahah..(gelak2)
kau penah ke???hahah


zaza yang gemox,x cntik,poyo..laalal


aku,mima n atik satu kereta


mima dan atik pekena laksa sarawak dan nasiayam penyet..terbaik weh.
.

Dihadapan kedai kek batik sarawak !!


jus sarawak terbaek jugak..hahah



Depan tugu utama sarawak"KUCHING






p/s aku harap lepas neh...kite g bandung ke?bali ke?china ke?
ajak aku weh!! =)..sweet memories ever!!


0

to maspol !!..


aku sangat epy bile kau da mula:

i-jeles -jeles gitu....
ii-ambik berat
iii-setiap masa nak jumpe..laalal
iv-lepas jumpe.... balik je terus bergayot..suweet..~
v-kua dating lame2..kalau x sejam x sampai..hahaha..

pesanan aku!!

i-jaga anis adnan baik2..
ii-jangan bagi die sedih..
iii-kalau ada pape gatw..jangan pendam..nanti merana..!!
iv-hargailah n terimalah die seadanya..


p/s aku doakan semua kawan-kawan aku bahgia dengan pasangan masing-masing!!..
kalau korang semua kawen jangan lupe jempot aku k!!
Back to Top