2

jamuan raya raya...

jamuan raya kat opis...gua makan dengan hebat..
sekali hadap makan spagetty,nasi briyani,mee kari,nasi impit..
hebak kan !!! tuh berat naek mendadak...makan tak hengat dunia...











p/s aku semakin takut...bila semakin ramai cuba mendekati bermakna semakin ramai la haters aku.........
biarlah aku menjadi seperti dulu....hanya 2 or 3 orang je yag kenal ....seperti katak bawah tempurung...tapi hati aku epy dan tak perlu jaga hati ramai orang....;(


0

Chomel - Andai Hatiku Bersuara (Rya Rahman Cover)

hope korang hayati lagu neh ....menangis gua dengar.....;(

Oh Tuhan, berikanlah aku,
Kekuatan menempuhi dugaanMu,
Aku percaya ada hikmahnya,
Di setiap dugaan yang ku terima.
Andainya hatiku bersuara,
Pastinya ia akan berkata,
Cukuplah sayang aku tidak berdaya,
Mengharungi segala sengsara.
Berapa kali harus aku terluka,
Barulah kan ku sedar,
Cintaku tidak layak untuk dirinya,
Mengapa masih aku setia disisinya,
Tidak ku mengerti, tidak ku fahami.
Seperti insan biasa ku ingin bahagia,
Menyintai dan dicintai tiada duanya
,
Andai terlampau permintaanku ini,
Maafkanlah kasih.






 semua kawan- kawan jemput g kenduri kawen...rasa sangat loser dengan diri sendiri....;(
sunyinye sekarang...tak ada lagi tempat nak bercerita,kongsi masalah,maen snooker,tengok wayang,makan pecal lele pdang jawa,lepak ict...
yg paling penting bergaduh,bagi aku gelak terbahak2....rindunya saat itu...tapi apakan daya..
kerana dia tak pernah nak hargai dikala aku pernah ada....leka memandang ke arah lain sedangkan aku setia disisi......cewahh...kalah a samad said...huhu..
p/s to kepada awk yg bakal menjadi pengatin baru...semoga awak menjadi suami yg soleh.....amin
aku takut aku mengecewakan hati orang lain...aku tak memberi harapan ..tapi berserah pada jodoh....awak memang baik,caring.,sanggup buat apa saja....tapi..
pintu hatiku belum terbuka untuk insan kedua...sorry..;(

picnic wif opismate

tuhan memang maha mengetahui..
dari aku nak benti keje dulu...
sampai dah benti...
tetibe tempat neh la buat aku sayang nak tinggal...
alhamdulilah...

hari sabtu aku telah berpicnic ke sungai gabai sambil makan durian.....dap dap dap..










p/s lelaki memang mudah berputus asa...kalau kita tak layan terus give up....gua suka laki yang tak pernah give up dengan gua...
0

raya raya raya part II

baru ada masa nak update..
bz la sekarang neh..
banyak sangat open house....;)

tanx to rahmat & nor suhailah n family , afiq sudi dtg kuantan raya ketiga..
so..melepak la ke bandar sampai pagi sambil menunggu meteor..






sesi membagi duet raye...
selagi belum tawen dapat la duet raye..
neh nk kawen lambat2....untung ma....;)




p/s setengah mati merindukanmu



;(

andai dapat kuundurkan putaran dunia...
mcam -macam aku nak buat ...
macam-mcam aku nak ubah....
macam-mcam aku nak perbetulkan....

tapi apakan daya ...masa berlalu dengan cepat...

p/s apa yang aku fikirkan...semua benda aku buat tak fokus....;(



raya raya raya part 1

selamat hari raya..
maaf zahir dan batin..

mood raya bersarang lagi ha...
rasanya raya tahun neh la aku beraya sakan....biasa duduk umah je...
almaklumlah dah tak de orang nak halang aku beraya dengan sape-sape
biasa aku jaga habis ha...konon nak setia la.....( phui.....tak dihargai.....sedih gua...sobs sobs sob )

so tahun neh aku beraya sakan la...mana tahu jumpe jodoh ke..hahahha..gatainye...hahhaha..
yang sedihnya semua sedara mara n jiran tetangga tanya...kak longnye bila nak kawen.....adoi......x tahu nak jawab pe? ( semua engat aku yang bertunang hari tuh...sobs sobs )
blur sekejap....siap kena puji tuh...comel2 mcm neh tak kan x de bf....hik hik hik ( malu- malu kucin jap kite...)
aku pon bagi la jawapan ala- ala artis suam2 kuku..." belum sampai jodoh...kalau ada jodoh sy buat sesi temubual gitu....hihihi..

persiapan sebelum raya..
aku tempah jahit baju..apela mak cik neh..jahit besar...aku suruh ketat ikot badan n kain terbelah...
dua2 die tak buat...hampa betul aku...hahahah...( kurang dosa cket ...tq mak cik..hihihi)
tangan x nak kalah uolls..inai lagi...

nilah baju n kasut raya tahun neh....glamour tak mak !!!

aku balik kampung selasa petang....jammed woi....
berbuke pon dalam kereta...hahahah..

 
gaya artis gitu......hahahahha


raya pertama ..
aku pon sakan la beraya..

pakai glitter shawl lagi by sincerely by shawl

my bff forever n ever
biasa jiran aku ajak g raya tak pernah nak ikot...tahun neh aku join la mereka2 g beraya...bosan plak...


raya kedua..aku pergi umah sedara mara plak..


raya ketiga baru best sikit...
sebab semua dah berkumpul..baru rasa meriah....


luv my family..

ini sepupu gua.....awek die cun giler weh...kalah emma maembong...siyes !!

muka nak licin je..padahal...ish2...hahahah...

 sebelum balik raya...pergi kubur arwah mak sedara n adik..
semoga roh ditempatkan dikalangan orang yang beriman....amin..alfatihah..
sesungguhnya setiap insan pasti kembali kepada allah...







p/s penat la nk menaip...gua sambung part 11..poyo je nak banyak part..hik hik..bajet FL la ...hihi..
gua suke la entry FL g india...hurmm..
 " kau pintaku supaya setia....akhirnya kau yang berubah...." lagu pe ntah...aku dengar dlm radio tadi..sentap mak nok...nasib airmata tak berjurai2 tadi..hahahah...

aku kena simptom kemurungan la....sebab ramai tegur aku asyik termenung je....apa yang aku fikir !!!!
hurmmmm ;(
3

apa yang lelaki mahu..???











p/s jujur aku cakap...tak kan ada yang dapat ganti tempat dia dihati aku...
tapi hati aku perlu masa untuk sembuh...
kalau dia jodoh aku..aku akan terima dia seadanya...kalau dia bukan jodoh aku..
aku doakan semoga dia bahagia selalu....;)
0

happy iftar with mcd

akhirnya dapat beriftar dengan mcd kesayangan hamba....hihihi..( syg la sgt )...

tanx semua....hope our friendship till the end..
















Back to Top