3

RINDU

salam..

dah lame x hapdate blog aku neh...
tetibe rindu semua kawan-kawan..

aku kat cc neh...(kecoh tu pon nak bagitahu..)huhu..
aku baca blog korang....naemah,kak chik,mima,cici,kak nurul..
gelak aku sorang2 kat cc...huhu..
bagus  update la blog...atleast x jumpe...
aku tahu kisah korang sekarang...

gamba bawak sepupu naik ktm...first time naek kot..
seronok sangat die..

p/s sesape yang x hapdte tuh...sila hapdate ye!!..da berabuk ha
0

reality



 OBJEK MENGGAMBARKAN ANDA
-pokok semalu

 TABIAT BURUK
  -goyang kaki sebelum tidur
  -x basuh tangan sebelum makan

 PERKARA X SUKA BUAT
  -bangon pagi
  -mandi air sejuk
  -simpan kuku
  -jemur baju

X SUKE MAKAN
-daging
-timun
-lobak
-sengkuang
-sawi
-mamak

SUKE WARNA
-merah
-putih
-coklat gelap

LELAKI IDAMAN
-penyayang


TWITTER KE FB
-blog..hahaha..

ADI PUTRA KE AARON AZIZ
-ady putra

3 PERKARA TENTANG ANDA
-happy,pemalu,gelabah

CERITA MELAYU PALING BEST
-kl gangster ye ke??huhu

i won't give up

betul kata ibunda saya..rezeki ada di mana-mana selagi kita berusaha...
alhamdulilah..walaupon baru benti astro..dah dapat keje baru...melambak-lambak lak tuh dapat..
gaji ag masyuk dari astro..huhuhu...

tapi aku pilih yang ini...sebabnye?hanya aku je yang tahu...hati aku nak keje neh kot
keje x susah...gaji pon masyuk...10 minit je dari rumah....heaven2....huhuhu...

bersyukur dengan hadrat illahi..amin...
0

moment to remember

aku ngah susun folder gamba tetibe jumpe gamba neh..
tepat jam 12 pm....aku dikejutkan dengan seseorang suruh aku bangon...

aku dengan mamai bangon....omg...terkejut gua...dengan nyanyian tanpa vokal..hahahah...apa aku merepek neh..hahahha..
 "epy besday 2 u...
 "epy besday 2 u 
 "epy besday 2 mak...

terharunye...masih ada yang sayang padaku...lalalal...




tadaaaaa...kek hari jadi....sebenarnye kek ke hape ke?semua x penting..yg penting ......
tanx anak n menantu....sangat2 terharu...

p/s :aku sentiasa engat benda neh...."engatlah kebaikan orang...walau pon die penah buat keburukkan....buang keburukkan org..dengan mengigati kebaikan orang..tanx kawan atas nasihat ini..

0

review :langit jatuh

aku tetipu.....semua orang kata skyfall besh giler...so aku beriye la pergi tengok...
dalam hujan-hujan sibuk g tengok..sebab best gilerrrr la...

tak best pon...bosan.....x menarik...

p/s hope keje baru neh ok..amin..
0

SD 2...ALPHA LIPID..

makanan penurunan berat yang paling berkesan setakat ini...mak sedara dan pak sedare da cube bermacam-macam tapi tak berjaya...

dengan sd 2...berjaya turun 10 kg dlm masa sebulan...amin...

testimoni...mak sedare saye sendiri ye..
10 kg dl masa sebulan..terkejut balik raya 2 minggu lepas...memang kurus sangat..berbeza...






p/s berminat boleh order ye..017-9259136
2

gogen + gota collagen

sebelum neh aku jual gogen...alhamdulilah berkesan...sekarang ade akakneh promote yang baru...iaitu gota...
ada yang cakap membazir...meh aku bagitahu...kalau minum kedua-duanya...da x payah nak pakai bedak ke,bb krim ke...kulit da cantik gebu..huhuhu

GOTA COLLAGEN



Skin Whitening — Vitamin C + L-Glutathione
Apa itu GOTA Glutathione Powder
Gota merupakan whitening food dari serbuk L-Glutathione (Reduced Glutathione).
Diperbuat daripada 100% bahan semulajadi tanpa pengawet dan perisa tambahan,SUGAR FREE!
Setiap  scoop mengandungi 500mg Serbuk L-Glutathione yang ditambah dengan 500mg Serbuk antioksidan semula jadi Vitamin C.

Kebaikan GOTA
  • Ia berfungsi dalam pencerahan kulit dalam memberikan wajah yang lebih cerah dan berseri
  • Mengurangkan dark spot,jerawat,memudarkan parut jerawat
  • Ia berfungsi sebagai anti aging
  • Mengurangkan fine lines dan kedut
  • Ia melindungi sel-sel daripada toksin seperti radikal bebas yang menyebabkan noda dan pigmentasi kulit.
  • Ia berfungsi sebagai antioksida. GOTA adalah antioksida yang telah terbukti bagi menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan protein selular penting. Antioksidan dalam GOTA akan membantu mengurangkan kesan merbahaya radiasi ultraviolet dengan mengurangkan tindak balas kulit terhadap matahari dan mengurangkan kerosakan DNA.
  • Ia memperkuatkan sistem imun, mengurangkan peluang mendapat kanser, melindungi kita daripada penyakit jantung dan melambatkan proses penuaan
  • Bertindak sebagai UV protection (internal sunscreen)
    Jika anda perlu terlibat dalam aktiviti berpanas,sila ambil dalam masa setengah jam sebelum aktiviti tersebut. Ia akan aktif dalam masa setengah jam dan :
    Ia meningkatkan ketahanan kulit kepada matahari
    Ia mengurangkan perubahan kulit selepas pendedahan kronik kepada matahari
    Ia memberikan perlindungan sel dalam epidermis
    Ia melindungi DNA sel kulit
    *Anda masih perlu memakai sunblock di muka dan di bahagian badan yang terdedah

P/S GOTA NEH LEBIH KEPADA PEMUTIHAN KULIT SECARA MENYELURUH BADAN...GOGEN LEBIH KEPADA MELICIN  DAN MENGURANGKAN JERAWAT.BERMINAT BOLEH ORDER...BOLEH JE MINUM DUA2 SEKALI...

2

lumrah kehidupan

bila kita senang ramai sangat datang...bila susah...satu pon x de...
takpela lumrah kehidupan...
bila orang ada masalah..aku sibuk nak tolong selesaikan ..tapi
bila aku ada masalah ...orang ambik mudah je...redha...
pesan seseorang...sudahla za jadi kebajikan masyarakat...
cukup...sila berfikir untuk diri sendiri..
entahla bila terlalu baik ..orang pijak kepala...hurmm...

teringat semalam aku terjumpe dengan seorang budak kecik..
da la terbiar...bisu lak tuh...die datang kat aku mintak duet...n tunjuk perut die lapar..
n aku pon buat bodo je...
dan aku terfikir dia nak makan apa...
aku panggil die n bagi die rm 2..die menangis dan pergi

ya allah kesiannye die..
sampai hari ni..aku masih terfikir dan terkilan..kalau la kau ade banyak duet aku dah bagi lebih..
bersyukurnye aku dengan kurniaan allah.s.w.t



p/s kawan harap kau tabah..entah la lelaki !mudah sangat meninggalkan seseorang perempuan tanpa sebab..
0

anugerah

Astro ??
Dulu aku x pernah peduli apa astro?apa ada dengan astro?bil bulanan berapa?
sekarang aku mula mengetahui apa astro??hahahha..poyonye...

arghhh...produk yang banyak...penipuan yang banyak...entahla lumrah kehidupan..
aku teringat ada satu cust case.......astro adalah keperluan sama macm air dan api..
walau apa yang kena tipu or pape..
tetap kena langgan astro...NO CHOICE....

tapi ada satu yang BEST..aku jumpe mereka...anugerah..."kawan"

ain

lunch at tappers

our trainer sham


zana,mek ja,mizi n thiru

kena denda sebab kalah

astro lite

last day training

sopie,syime n me
.
aniza speaking...how may i assist you...huhu..(memories)

aku kenal mereka...syima,zana,sheila,mizi,thiru,sopie,zainab,mira,devya,mek ja,kak shahida,ain...
hope our friendship till the ends....hope kite buat reunion bile2....
0

Oppa Gangnam Style

fenomena...
melanda seluruh dunia...
carta uk pon lagu neh no 1..
korea berjaya menguasai dunia....
bieber pon dah kalah...sobs sob...(peminat2 bieber jgn marah he..huhu)

my own opinion..i think have something wrong with this song....entahla.. speechless...
aku je yang tahu..

p/s tetibe teringat sesuatu....r u kampung school???hahaha...not im gangnam kampung style..do u know??hahah
lawak -lawak..
2

kalau boleh

kalau boleh aku nak pergi jauh-jauh...
x nak jumpe sesiapa...
x nak cakap dengan sesiapa...

perlukan ketenangan......
stressss.................

p/s please leave me alone...
0

ujian

ya allah..ya tuhanku..
sesungguhnya ujian itu berat untuk aku lalui...
baru pas dengar ceramah..tetibe terpasang..
   "sekiranya kita sering diuji dengan ujian...
             maknanya kita ada buat kesalahan yang x diredhai oleh allah s.w.t

p/s aku nak berubah suatu hari nanti..jadi seorang wanita solehah...amin...
    tapi mampu kah aku dengan dosa-dosa yg aku buat....aku perlu dibimbing oleh seseorang yg soleh dan solehah

0

bersyukur...

harus bersyukur dengan apa yang ada...

"ingatlah rezeki,jodoh dan kematian telah ditulis oleh Allah swt sebelum kita dilahirkan ke dunia...
                 janganlah kau bimbang..percaturan Allah s.w.t yang terbaik sekali...
3

kenangan terindah

alhamdulilah genap 8 bulan aku di Perdana Leadership Foundation..macam aku belajar..kenal ramai kawan..
suka duka bersama...yang pastinya suatu kenangan yang tak dapat dilupakan....pertama sekali tanx to mr Adnan haris sudi ambik keje kat sini.

antara kenangan paling manis dapat bergambar dengan TUN M da Tun Ct..Aku jugak dapat jumpe beliau setiap hari isnin dan rabu ok!!anda jeles? sila jeles...hahahhahah...(anis)..sebelum neh dapat tengok dalam tvje...neh live beb...aku punye idola kot...huhu...TUN u r the great n awesome....im proud wif u... 
aku juga dapat kawan yang besh dan sporting...kak chik yang sempoi n besh ngat ngat ...bicara hati update selalu eh..ktrg keluar ...kak chik masuk.....opssss....ayat yun...hhahahhahah...
kak nurul yang garang tapi gelabah gak kadang...huhu..jgn mara...walau garang...dia baik hati ..selalu bagi aku makanan...tanx kak dayah...huhu..(jangan garang sangat..huhuhu)
naimah koya mg...x mboh kecek ganu doh....pah putrajaya..ilang lalu sleng ganu ye opppp..jadi juliana evang la katakan...kau top n aku gd..huhuhu..aci dop...jaga fb kau nanti amy hack lagi..huhu..
midah..kalau sebut nama hang..lidoh aku truh tukaq sleng utara...huhu...sory midah selalu bahan hang....aku bahan-bahan manje taw...huhu hang sekarang dah pandai bahan aku dah..huhu
wan nurul huda..sayang...abg kenal syg...opss..hahah..aku jumpe org sekampung aku..punyalah susah aku cari...akhirnya jumpa di putrajaya...kite jumpe hari raye ok....
mek ja aku akan sentiasa merindui kerepek dirimu..gigih dari damansara ke putrajaya...suspek la sama lu...
dapat kenal afiq,epul dan amy...korang besh taw....(tambah2 epul...kelakar sgt...semua suka...kesayangan kak niza kot...huhu..tapi dimana anda sekarang???
dapat kenal kak iman yang cantik dan baik je...kak ezy dan kak tini yang sonmel...selalu tegur kitrang...tak macam staff dalam library sendiri berlagak nak buat muka...konon tak nak tegur lv macam ktrg neh...
hari ini mungkin korang atas ..mane tahu akan datang ktrg atas korg..tengok afiq asst director..kau hado??nan ado....belagak je lebih...huhu..sorry aku memang laser..huhu..abaikan dorg...spoil mood aku ..

special che nan dan kak niza...dua-dua boss yang baik dan sangat sporting...kite suka...teruskan sikap anda yang sangat besh....pekerja tak stress dan happy je...tak de la macam ketua pengawas nak buat kitrang macam budak tadika..itu tak boleh ..ini tak boleh...gua dah 24 tahun bai...hahaha..

tapi yang penting aku happy ada kawan-kawan yang super duper besh...semua dah ada blog..jangan lupe selalu update taw..!!.


hari perpisahan epul

dapat buah..huhu

juliana evang...huhu..yang penting gamba tun kat belakang tuh...huhu

gamba convo TUN

article about TUN..kat sini evertg about Tun..gamba Tun disetiap sudut dan pelusuk ok...



inilah meja aku....depan aku meja kak chik dan mima...

kak chik sempat berposing ag..huhu

melawat kak chik kena denggi..alhamdulilah da sembuh....jaga diri bakal pengantin...


hari jumaat kitrg selalu g pasar presint2...i will miss that moment..padan muke naimah xde...setiap hari jumaat balik je tahu..huhu..

port ktrg tido...shift mima....huhu..

aku pulak check in..sepanjang keje...separuh masa aku habis  kat lorong hj taib neh..hahahahah

hari last aku,mima,yun,afiq...sobsss sobsss..

tengok tangan yun kat mane???huhu

our sporting boss


sek kito...

otai Plf...

potluck kita...

hari last..kami bertiga check in...bese aku n kak chik je..rini lambat check in duk kat depan je...ciss...bau  kaki mima..hahahh

wif syaza


dtg2 keje on9 dulu..huhu..

p/s serious aku akan merindui korang semua...sumpah sedih....aku harap persahabatan kita kekal sampai hujung nyawa..maafkan silap dan salah,halalkan makan minum.....rajin2 la contact aku..huhu..prinsip aku senang je..."sape engat aku....aku engat dia"
tolong jaga jul untuk aku...sian dia..sorang....sory jul...aku terpaksa pergi..huhu
0

StreSSS atau tidak...

kenapalah  aku tengok dot dot kuning gerak laju gileerrr...super duper stress ke hape???
kalau korang tengok tak bergerak...tandanya korang tak stress...;)
0

pertemuan

Pertemuan itu bersyarat tetapi perpisahan itu pasti..
  setiap pertemuan ada perpisahan...perpisahan yang abadi adalah kematian....




p/s  perpisahan...dikala aku sedang gembira disini...aku terpaksa pergi...

IFTAR WIF TUN M N TUN SITI

 27 JULAI 2012 RABU..IFTAR WIF TUN..
kenagan terindah dalam hidup aku..sebelum neh pandang tun dalam tv je...neh betul2 depan mata..
siap boleh borak2 lagi...tun memang sporting habis...

midah,aku,naimah,kak chik n mimah

meja makan kami

dihadapan tangga nak naik opis tun

nasi biryani kuzi...

kak iman yang hotzzz n baik hati....

kak tini yang comel sgt...

tun dimana-mana bersama naimah

wif my idol

tun.....thank you...



awekzz cun PLF



TUN CT COMEL NGAT NGAT





Back to Top